Like en follow ons
6
apr

Steun voor gemeentebrede Agrarische Dagen!

Veel lof donderdagavond in de raad van Waadhoeke om de Agrarische Dagen van Franeker gemeentebreed te trekken. Er was dan ook geen enkele partij die moeite had met een eenmalige extra bijdrage van 50.000 euro voor het organiserend comité.

Thema van de Agrarische Dagen, die van 19 tot en met 23 september worden gehouden, is WaADhoeke. Van de 29 activiteiten zijn er 10 verbreed om scholen, bedrijven en dorpen buiten Franeker erbij te betrekken. ,,Zo werken de Agrarische Dagen mee aan de eenwording van de gemeente’’, stelde Douwe Kamstra van Gemeentebelangen.

Ook CDA’er Anton Wijkhuis zei blij te zijn met het betrekken van de hele gemeente bij de activiteiten. Vooral de bustoer langs bezienswaardigheden sprak hem aan. Hij pleitte er daarbij voor vanuit de dorpen een bus naar Franeker te laten rijden en weer terug, een zogenaamde Wadéhoekebus. Dit omdat het huidige openbaar vervoer nog geen goede verbindingen naar Franeker heeft. Hij hoopt dat het college wil onderzoeken of de Wadéhoekebus blijvend kan worden.

tekst: Leeuwarder Courant