Like en follow ons
18
sep

Ontdek de Waadhoeke!

Sinds 1 januari 2018 is ons land een nieuwe gemeente rijker: Waadhoeke. Ontstaan uit de gemeenten Franekeradeel, het Bildt, Menameradeel en een viertal dorpen van de gemeente Littenseradeel, telt de nieuwe gemeente Waadhoeke maar liefst 41 officiële kernen. De samensmelting tot deze nieuwe gemeente staat dan ook centraal tijdens de 65e editie van de Agrarische Dagen.

Graag willen wij zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met de nieuwe gemeente, de 41 kernen, de inwoners en de bedrijven. Daarom krijgt u tijdens de Agrarische Dagen 2018 de unieke kans om de Waadhoeke te ontdekken. Op zaterdag 22 september en zondag 23 september voert een drietal bussen u langs een aantal van de diverse bezienswaardigheden die de gemeente rijk is.

Voor de ontdekkingstocht ‘Rondje WaADhoeke’ zijn er drie routes uitgestippeld. Zo gaat u in de Noordroute via Sexbierum, langs de zeedijk naar Sint Annaparochie en rijdt u via Berlikum en Tzummarum naar Franeker. De Oostroute voert langs de plaatsen Dongjum, Menaldum, tot aan Marssum, en weer terug via Dronrijp naar Franeker. In de Zuidroute ontdekt u onder andere de plaatsen Welsrijp, Boksum, Winsum, Spannum en Tzum.

Onderweg komt u meer te weten over de parels die zich in onze gemeente bevinden. Zo ziet u de langste straat van Nederland, de Oudebildtdijk, het startpunt van het Jabikspaad in Sint Jacobiparochie, de bunker Koehoal,  terpdorp Spannum, het Poptaslot, en nog veel meer mooie bezienswaardigheden.

Op- en afstappen kan op diverse plekken langs de routes. U herkent de stops aan de borden “Stopplaats Rondje WaADhoeke”. U hoeft dus niet per sé vanuit Franeker te vertrekken. De routes staan vast, zo komt u dus altijd weer bij uw opstapplaats uit. Het is dus onderweg ook mogelijk om uit te stappen om een bijzondere plek nader te bekijken. U kunt daar dan wachten op de volgende bus om de route te vervolgen. Neem tijdens de Agrarische Dagen ook zeker een kijkje in de Martinikerk in Franeker, waar een expositie wordt gehouden over de Waadhoeke.

De bussen rijden op zaterdag 22 september en zondag 23 september van 11:00-16:30 uur. Deelname is gratis!

Deze bussen staan te popelen om je de nieuwe gemeente Waadhoeke te laten beleven!

Hieronder vind je de stopplaatsen met bijbehorende stoptijden.