Like en follow ons
28
mei

Een kleine greep uit het AD Programma 2018

Het programma voor de komende Agrarische Dagen is er weer één om trots op te zijn. Zo is er op woensdagavond 19 september een prachtige opening in de vorm van een muzikale theatervertelling waarin een verbinding  zal wordt gevonden tussen de 40 dorpen en de stad die de gemeente Waadhoeke rijk is. Rondom deze spectaculaire voorstelling zal een avondvullend programma  gebracht worden, waarbij u moet denken aan een heus Waadhoeke Festival en muziek van een zeer bekende band. Houd de komende tijd #41 in de gaten om op de hoogte te blijven! Natuurlijk krijgen al sponsoren persoonlijk een uitnodiging voor deze avond. Woensdag overdag kunnen alle kinderen zich vermaken met allerlei activiteiten in de stad en  hebben we in de Koornbeurs een geweldig programma in petto voor onze traditionele seniorenmiddag.

Advendo verzorgt op de donderdagavond een fantastisch concert met medewerking van diverse bekende artiesten. Maar eerst is er overdag het jaarlijkse AD Symposium wat deze keer in het teken staat van “De Wonderen in Waadhoeke”. Voor de kinderen van alle basisscholen uit Waadhoeke wordt er op donderdag een sportdag georganiseerd.

Vrijdag is de dag van de diverse culturele, culinaire én muzikale hoogstandjes. Denk daarbij bijvoorbeeld aan straattheater, fantastische tribute bands en een smakelijk festival in het stadspark. Maar ook voor de sportievelingen is er genoeg te doen. Zo is er in de middag de Cambuur voetbalclinic met medewerking van bekende spelers en wordt er ’s avonds op het “heilige Sjûkelân” een 5 tegen 5 toernooi georganiseerd. De hardlopers onder ons kunnen meedoen met de Franeker Ronde.

De zaterdag staat traditiegetrouw in het teken van de trekkerbehendigheidstocht, het Agrarisch treffen en de boerenmarkt. Maar ook de spectaculaire zeepkistenrace op het Sjûkelân zal niet ontbreken dit jaar. De hele dag staat de stad bol van de activiteiten, met als hoogtepunt ‘s avonds een fantastische vuurwerkshow (dit jaar onder muzikale begeleiding) en een daverend optreden van de Nederlandse top coverband “The Dirty Daddies”

Ook op de zondag is het programma meer dan de moeite waard. De wandelaars kunnen weer meedoen aan een prachtige Boerenloop door de omgeving en de Franeker ondernemers showen de laatste mode in het centrum. Voor meer actie bent u op het Sjûkelân op de juiste plek tijdens de spectaculaire City Wall Cross. Daarnaast wordt er in het weekend een Waadhoeke bus Tour georganiseerd. Ga met een gids op pad om de “Wonderen van Waadhoeke” te bezichtigen en ontdekken! Zoals ieder jaar zal de kermis ook deze week weer de gehele week de stad sieren. Dit alles is slechts een kleine greep uit het AD 2018 programma. Het is teveel om op te noemen.