Like en follow ons
23 sep 2017
11:00 - 17:00
Sjûkelân

Horjus Zeepkistenrace

Snelheidsduivels en sensatiezoekers kunnen hun hart ophalen, want de inmiddels legendarische Horjus Zeepkistenrace staat weer op het programma van de Agrarische Dagen! Dit keer met een verlengd parcours met hindernissen, kan je de strijd aan gaan met andere racers. Durf jij het aan?

Wie denkt dat ie naar Zandvoort of de Nurburgring in Duitsland moet voor een spectaculaire racewedstrijd, heeft het mis. Op zaterdag 23 september barst de strijd namelijk weer los op ‘t ‘heilige’ Sjukelan voor De Horjus Zeepkistenrace. Op een dubbel parcours komen deelnemers de ene na de andere uitdagende hindernis tegen. Het doel? De obstakels vermijden en het parcours zo snel mogelijk afleggen, want de snelste racer wint een eervolle prijs.

Ook de meest originele zeepkist valt in de prijzen, en voor de grootste pechvogel ligt een troostprijs klaar. Deelnemers kunnen zelf een zeepkist in elkaar knutselen of dit uitbesteden aan meubelbedrijf Horjus in Dronrijp, de hoofdsponsor van het evenement. Voor meer informatie hierover neem je contact op met verkoop@horjusdronrijp.nl.

De organisatie verwacht dit jaar weer een hoge opkomst met deelnemers uit de regio en daarbuiten. De race is opgedeeld in vier klassementen:

  • Bedrijven,
  • Individuen
  • Kinderen van 6 t/m 9 jaar en van 10 t/m 14 jaar.

De coureurs dienen zich voor 10.00 uur te melden aan de start, waarna de Grand Prix van Franeker van start gaat.

Er is plaats voor maximaal 80 deelnemers. Daarbij moet de zeepkist aan bepaalde voorwaarden voldoen. Zo moet ie onder andere een rem hebben, minimaal drie wielen en veilige, stevige zitplaatsen voor alle inzittenden.